Jos Teunis voor vrouwen

Podcast "Opvliegers", november 2020

Op NPO Radio 1 wordt een serie podcasts gepubliceerd over de overgang. In deze podcast van Omroep Max en NPO Radio 1 volgt vijftigplusser Elles de Bruin de overgang in de hoop het taboe nu eindelijk te doorbreken. Ik heb meegeholpen aan de opnames. In totaal zijn er acht afleveringen.

Luister naar de podcast

Artikel op mijn-lichaam.com, maart 2019

Op de website www.mijn-lichaam.com van MediaPlanet staat een artikel over hoe hormonen je lichaam en je brein beïnvloeden.

“Wij vrouwen hebben doorgaans te weinig kennis van wat hormonen doen met ons lichaam en ons brein”, stelt verpleegkundig overgangsconsulente Jos Teunis. “Dat is jammer want kennis kan ons helpen eventuele problemen te verminderen.”

Te lijf - Isa Hoes en Medina Schuurman, november 2018

"Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden" is geschreven door Isa Hoes en Medina Schuurman. Zij hebben mij in de voorbereiding uitgebreid geïnterviewd en later heb ik tekstueel aangevuld en gecorrigeerd. Voor veel vrouwen is het vak van Verpleegkundig Overgangsconsulent onbekend, zo was dat ook voor Isa en Medina. Zij waren zichtbaar opgelucht te horen dat zij goede hulp en begeleiding kunnen krijgen.

Gedurende de promotie van het boek noemde Isa Hoes regelmatig het beroep Verpleegkundig Overgangsconsulent, wat een enorm effect heeft op het aantal vrouwen die nu ook hulp zijn gaan zoeken.

Ik bedank Isa en Medina, voor de leuke gesprekken en de samenwerking.

Lees meer: Te lijf - Isa Hoes en Medina Schuurman, november 2018

Koffietijd, april 2013

Maandag 8 april ben ik samen met mijn collega's Dorenda van Dijken, gynaecoloog, en Bianca van Moorst, seksuoloog/ psycholoog, te gast geweest in het TV programma Koffietijd van RTL 4.

Samen vormen wij het menopauze team van het LUAZ Ziekenhuis in Amsterdam. Wij hebben iets verteld over onze hulp aan vrouwen in de overgang, welke ervaringen wij hebben en hoe wij tegen deze levensfase aankijken.

Esta, juni 2012

Dit artikel van Lara Aerts en Tatum Dagelet is verschenen in "Esta", editie 14 van 2012. 

Tatum Dagelet en Lara Aerts, beiden eind 30, zetten zich schrap tegen de naderende overgang.

Zij hebben mij en mijn collega's uit het menopauze team in het Lucas Andreas Ziekenhuis geïnterviewd. Je leest over allerlei ins en outs betreffende de overgang; je seksleven, je botten, algehele verslapping en moodswings. Ook andere artsen en therapeuten zijn aan het woord.

Hormonologen, november 2011

Op 22 november verschijnt het boek "Hormonologen" van Yvonne van den Hurk bij uitgeverij De Arbeiderspers (ISBN 978 90 295 7844 8). Ik heb in haar boek de medische rode draad geschreven.

 

Hormonologen, oktober 2010

In oktober 2010 ging de theatervoorstelling "Hormonologen" in première. Als deskundige heb ik met veel plezier informatie en advies gegeven aan Yvonne van den Hurk, regisseur, acteur en auteur van theater voorstelling.

Wegens succes zet een nieuwe cast de succesvoorstelling in 2012 voort!

Op YouTube is een trailer te vinden van de voorstelling.

Red, november 2006

In november 2006 verscheen dit artikel in het magazine "Red", waarin ik een toelichting geef over de overgang.